بسیاری از کتاب ها و جزوه ها درمورد پیش گیری از اعتیاد مطالبی را نوشته اند، با وجود این که بسیاری از والدین اهمیت این مسئله را درک کرده اند، اما نمی دانند برای پیش گیری از اعتیاد چه باید کرد، اگر به این باور رسیدید که پیش گیری از اعتیاد لازم است مطالب ذکر شده ذیل را به دقت مطالعه کنید. اما اگر هنوز این اهمیت را درک نکرده اید و به دام اعتیاد گرفتار شدید تعجب نکنید. این را هم بدانید که تامین مایحتاج زندگی برای پیش گیری از اعتیاد فرزندانمان کافی نیست. در این مورد به نکات زیر توجه کنید: ...
1)در منزل قانون گذاری کنید. خانواده هایی که در منزل قانون مشخص و خوبی ندارند فرزندان هر جور که بخواهند رفتار می کنند. برخی نوجوانان در صورتی که قانون را حاکم بر خانواده ندانند بی نظمی و رفتارهای ناپسند در آن ها ناخواسته افزایش می یابد، زمان حضور در منزل یکی از نکات بسیار اساسی است. دختر یا پسری که بدون اطلاع خانواده و خودسر هر ساعت که بخواهند به خانه می آیند، در خطر هستند. نحوه ارتباط با دوستان غیر هم جنس، احترام به بزرگسالان و غیره به یک برنامه و قانون مشخص نیاز دارد.
2)دوستان فرزندتان را بشناسید حدود 60 درصد از معتادان کشور از طریق دوستان معتاد شده اند. بنابراین در این شرایط اگر دوستان فرزندانتان را نمی شناسید، از محل رفت و آمد او و افرادی که با آن ها معاشرت می کند خبر ندارید او در معرض خطر است.
3)با فرزندانتان بی پرده و صریح درمورد مواد مخدر و روانگردان ها صحبت کنید. بسیاری از خانواده ها از ترس پاره شدن پرده های ارتباطی والدین و فرزندان از طرح بحث اعتیاد در محیط خانه می ترسند، اما کارشناسان معتقدند اگر شما اطلاعات صحیح را به فرزندانتان ندهید، آن ها اطلاعات غلط را از دوستانشان خواهند آموخت. برخی والدین که اکنون فرزندان معتاد دارند می گویند ما در محیط خانواده حتی فرد سیگاری نیز نداریم و از اعتیاد فرزندانمان متعجب هستیم.
4)با فرزندانتان پیوند عمیق ایجاد کنید. دیده شده است نوجوانان در محیط خانواده از برخی بزرگسالان پذیرش مناسب تری دارند.
5)فرزند خود را به انجام فعالیت های ورزشی ترغیب کنید. این مسئله به اثبات رسیده است که ورزش نقش محافظ در فرزندانمان دارد. با تشویق فرزندانمان برای پرداختن به فعالیت های جایگزین سالم و سازنده او را از گرایش به انواع آسیب ها جلوگیری کنیم.
6)اعتقادات مذهبی را در فرزندانمان تقویت کنیم. تحقیقات نشان داده گرایش به مذهب و تقویت باورهای مذهبی نقش بسیار سازنده ای در جلوگیری از گرایش به آسیب های اجتماعی و اعتیاد دارد. این باورها هر چه درونی تر شود محافظت او نیز بالاتر می رود./ر.خراسان
لینک ثابتنظرات شما ()